skip to Main Content
LIVSVÆRK-FONDENS PRIS
Prisen uddeles til en forening eller virksomhed, der har gjort en ekstraordinær indsats for udsatte børn, unge, voksne og deres familier.

Læs mere om prisen, årets kandidater og stem på din favorit her på siden

OM PRISEN

LIVSVÆRK-Fondens pris gives hvert år til en virksomhed eller organisation der har gjort en ekstraordinær indsats for udsatte børn, unge, voksne og deres familier. Prisen er en hyldest og en anerkendelse af de mennesker, der hver dag gør en stor og mærkbar forskel for en sårbar gruppe.

Med prisen følger 100.000 kroner som anerkendelse og støtte til organisationens arbejde.

LIVSVÆRK-Fondens priskomité indstiller tre kandidater, som alle interesserede efterfølgende kan stemme på, på prisuddeling.dk.

Prisen uddeles ved et stort, tilbagevendende arrangement på Folkemødet på Bornholm.

KANDIDATER TIL PRISEN 2024

broen
BROEN Danmark

Foreningen BROEN har som formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt, spejder, musik eller andre fritidsaktiviteter via foreningens 33 lokalforeninger.

Målet er at få børnene ud blandt andre børn, hvor de kan være en del af et positivt fællesskab og spejle sig i voksne
rollemodeller og dermed få nogle succesoplevelser og en styrket tro på sigselv.

I 2023 hjalp BROEN i alt 7479 børn og unge med ex. ferieaktiviteter i skolernes ferie og musik- og kulturaktiviteter.
Foreningen drives af frivillige ildsjæle og et lille sekretariat samt bestyrelse.

broen-danmark.dk
Stem her

fodpaa
Fod På Gulv

Fod På Gulv er et metodeprojekt som de sidste 2,5 år har samlet 240 deltagere fra otte forskellige FGU-skoler (FGU) og tilbud, hvor de har danset folkedans ledet af nogle af landets allerbedste musikere og danseinstruktører.

Projektet drejer sig om at øge den mentale og fysiske sundhed hos udsatte
unge og voksne med psykisk sygdom.

Forskningen omkring projektet er af hidtil uset omfang og karakter i Danmark, hvor undersøgelsen viser en signifikant forskel mellem før og efter måling af mental trivsel for deltagerne.

fodpaagulv.dk
Stem her

gaia
GAIA museum

GAIA Museum kalder sig ”et museum af den anden verden”, men det er mere
end et museum. Det er en kulturvirksomhed med en café, en butik, et kreativt værksted og en kunstuddannelse og en medarbejderstab på ca. 50 personer med særlige behov. GAIA Museum er en selvejende institution og STU, som ønsker at være modige, bruge hinandens forskelligheder og have fokus på humor.

Formålet er, at skabe og drive et museum, der gennem udstillinger viser
bredden indenfor ‘Outsider Art’ i form af maleri, grafik, skulpturer og opbygge en samling af værker skabt af outsiderkunstnere, som primært består af udviklingshæmmede og sindslidende.

GAIA Museum ønsker at udvikle nye arbejdspladser med jobs, der er tilpasset det enkelte menneskes formåen og støtte den enkelte gennem afprøvning af forskellige træningsmodeller, til at varetage jobbet så selvstændigt som muligt.

I samarbejde med institutioner, foreninger og uddannelsesinstitutioner i
Danmark og udland, formidler de resultater og forskning på området, ligesom de skaber mulighed for uddannelse/videreuddannelse for både GAIAs primære målgruppe, udviklingshæmmede, samt for andre kunstnere, lærere, pædagoger etc., der arbejder med målgruppen.

gaiamuseum.dk
Stem her

AFSTEMNING

Live LIVSVÆRK-Fondens pris 2024
  • Broen Danmark
  • Fod På Gulv
  • GAIA museum

VINDEREN AF PRISEN 2023:

autisme-ungdom-logo-web
Autisme Ungdom

LIVSVÆRK-Fondens pris 2023 gik til Autisme Ungdom.

Autisme Ungdom er Danmarks ungdomsorganisation for unge autister og unge med tætte relationer til autister, i alderen 13-30 år.

Priskomitéen har peget på Autisme Ungdom, fordi de er en vanvittig sej ungdomsorganisation og ren brugerorganisation, som arbejder med at skabe autismevenlige fællesskaber både gennem ung-til-ung fællesskaber og gennem offentlig, politisk debat.

Den åbne afstemning blandt de tre kandidater løb her på siden fra den 17.maj til den 7. juni, hvor Autisme Ungdom fik et klart flertal af de afgivne stemmer.

Forperson Silke Ena Svare modtog prisen på vegne af foreningen ved prisuddelingen på Folkemødet 2023.

autismeungdom.dk

VINDEREN AF PRISEN 2022:

savn
SAVN – foreningen for børn og pårørende til indsatte

SAVN er en pårørendeforening, som i dag drives af erfarne rådgivere, der er eksperter i at hjælpe med de dilemmaer og udfordringer, familier står overfor, når et familiemedlem indsættes – det gælder alt fra praktisk hjælp til understøttelse af fængselsbesøg og relationsarbejde mellem forældre og børn.

SAVN vandt LIVSVÆRK Fondens Pris 2022 for deres særdeles vigtig indsats overfor en særligt udsat børnegruppe.  Cirka 4000 børn i Danmark har lige nu en forælder, der afsoner en dom. Når en person kommer i fængsel, efterlades de pårørende typisk med både praktiske og følelsesmæssige udfordringer, som SAVN hjælper med at håndtere.

Prisen og de 125.000 blev overrakt på Folkemødet 2022.

savn.dk

HVEM STÅR BAG PRISEN?

Prisen er indstiftet og uddeles af LIVSVÆRK-Fonden. Fonden blev stiftet som KFBU-Fonden i juli 2000 og er i dag kendt under binavnet LIVSVÆRK-Fonden.

LIVSVÆRK-Fonden er en erhvervsdrivende fond, der understøtter sociale formål, der gavner udsatte børn, unge, voksne og familier. Det sker bl.a. ved at tilbyde ekspertise og varetage administrative opgaver for organisationer, tilbud og institutioner inden for socialområdet i Danmark.

Fonden er stiftet af Landsforeningen LIVSVÆRK, der arbejder for at skabe bedre vilkår for udsatte børn, unge, voksne og familier. Læs mere om LIVSVÆRK.

TIDLIGERE VINDER

LIVSVÆRK-Fondens pris er tidligere bl.a. gået til Gadespejlene – et mentorprojekt i arbejdet for at forebygge kriminalitet blandt unge.

I Gadespejlene hjælper ressourcestærke voksne unge med at indgå i meningsfulde sociale sammenhænge som f.eks. skole, arbejde og fritidsinteresser.

Foreningen er baseret på frivillige kræfter og har afdelinger i Roskilde, Holbæk, Lejre, Allerød, Frederikssund, Brøndby og København.

Back To Top